Budva

En populær turistdestination

Budva er et kystnært turiststed i Montenegro. Budva kaldes essay topics for high school studentsogså “Montenegrinsk Miami”, grundet den stigende popularitet  blandt turister, byen har luksuriøse strande og et pulserende natteliv.

populær turistaktraktion

Udsigt over Budva. Privat foto, juli 2018.

Fakta

  • Budva har 14.000 indbyggere
  • Ligger på en halvø.
  • Kystområdet omkring Budva, kaldet Budva-definition essayrivieraen, er centrum for den montenegrinske turisme, kendt for sin velbevarede middelalderlige murede by, sandstrande og forskellige natteliv. 
  • Budva er 2.500 år gammel, hvilket gør det til en af de ældste bebyggelser på Adriaterhavskysten.
  • Budva er den montenegrinske turists metropol takket være det store antal strande og hoteller, der gør dette til et mest ønskeligt turistmål.
  • Bortset fra dens naturlige skønhed, dens bugtenøer og strande for eksempel, er Budva rig på historiske monumenter.
  • Et katastrofalt jordskælv ramte Budva den 15. april 1979. Meget af den gamle bydel blev ødelagt. Næsten alle bygninger blev restaureret til deres oprindelige form.
  • De smalle brostensbelagte gader er foret med restauranter, cafeer, pubber og butikker.

(Selvom Budva er kendt for sin lange historie og dens velbevarede gamle bydel, er det ikke primært kendt som en destination for sightseeing eller kulturturisme. I modsætning til Kotor eller Dubrovnik har Budva et billede af en overfyldt badeby med en livlig og levende atmosfære og et meget aktivt natteliv.

Budva Den Gamle By

Den Gamle By, Budva. Privat foto, juli 2018.

 

Strande i Budva

  • Budvas kyst er 21 km lang med 17 strande.

Budva Riviera har nogle af de mest attraktive strande, i det sydlige Adriaterhavet og det mest behagelige klima i Montenegro. Mogren strand er uden tvivl den mest kendte og mest attraktive af byens strande, nestet under klipperne i Spas bakken, mellem Cape Mogren og Avala hotel. Stranden er adskilt fra byen ved bakkerne på Spas bakke, der springer til havet, og er kun tilgængelig med en 250m lang smal sti langs klipperne. Andre bystrande omfatter de små Ričardova glava (“Richard’s Head”) og Pizana-strande ved siden af den gamle bydel samt den 1,6 km lange Slovenska plaža (slaviske strand), der udgør det meste af byens kyst.

Drobni Pijesak, Budva Municipality. Privat foto, august 2017.

Strand Drobni Pjesak. Privat Foto, august 2017.

Imidlertid er flertallet af strendene i Budva Riviera udenfor selve byen. Jaz Beach er en lang og rummelig strand vest for Budva, sit bagland, der tjener som en populær koncert- og festivalplads samt en campingplads. Bečići udvej by med sin lange sandstrand ligger syd øst for byen, adskilt fra Budva ved Zavala halvøen.

Ud mod syd er der mange små strande og byer, der udgør den mere høje ende og eksklusive del af Budva Riviera. Dette gælder især for den berømte Sveti Stefan by, men også for andre mindre Paštrovići bosættelser i området, der engang var beskedne fiskerlandsbyer. Området Sveti Stefan og Pržno, herunder Miločer udvej med sin park og afsondret strande, betragtes som det mest eksklusive område af den montenegrinske kyst.

Byen Petrovac og det uudviklede Buljarica-felt indtager den meget sydlige del af Budva kommune.

Sveti Nikola Island ligger modsat af den gamle bydel, 1 km (0,6 km) over Budva-bugten. Det er en mest uudviklet ø med nogle smukke strande. Godt forbundet med fastlandet med vandbus, er det et populært udflugtssted for turister, der besøger Budva.

Sveti Stefan, Privat foto august 2018.

Privat strand, Sveti Stefan. Foto fra vores rejse, august 2108.

Budva om natten

Budva er kendt regionalt som hovedstad i nattelivet i det østlige Adriaterhavet. De første diskoteker i Budva begyndte at dukke op i løbet af 1980’erne, som hotelfestede danseklubber. Klubben scenen svampede i 1990’erne, med adskillige udendørs klubber åbnet langs Budva havpromenaden. Denne tendens fortsatte i 2000’erne, med den gamle bydel og dens promenade med et stort antal barer, pubber og restauranter samt to store klubber, Top Hill og Trocadero, der dominerer clubbing-scenen.

 

Seværdigheder i Budva

læs mere her